Emotional Freedom Techniques en Matrix Reimprinting

De magie van EFT…

Tapping is ontstaan vanuit de combinatie van methodes uit Oost en West, ze ontmoeten elkaar hier. Acupunctuurpunten worden gebruikt samen met recente inzichten uit oa neurowetenschappen, NLP en mindfulness. Het doel is fundamentele veranderingen teweeg te brengen in brein, lichaam en het onderliggend energetisch systeem. Een holistische aanpak.
Je ontdekt diepe patronen en overtuigingen en eens je ze kan zien, je ze een stem kan geven via de tapping techniek gaan ze wonderbaarlijk ombuigen/transformeren. Hierdoor kan je al je levensproblemen, de verhalen die je over jezelf vertelt en gelooft, traumatische gebeurtenissen die je hebt meegemaakt en fysieke problemen, emotionele problemen, angsten, fobieën,…eens en voor altijd tot het verleden laten behoren. Door de techniek wordt je brein associatief en ga je linken kunnen leggen en vaak ook je diepe kernovertuigingen glashelder krijgen. Je overtuigingen rond ziekte, geld, relaties, jezelf, anderen, het leven, ….

Het blijft voor mij wonderbaarlijk, telkens weer zie ik wat het doet en hoe het op een bijna magische manier doorbraken brengt, alsof ik de zon plots weer ziet doorbreken in het gelaat van de persoon die tegenover me zit, hart meer open, rust en zachtheid laten zich zien en vaak ook een brede glimlach. Emoties hebben ruimte en erkenning gekregen waardoor EFT heel erg bevrijdend werkt, de kracht van het tappen is heel effectief en helend.
Heb jij problemen of zijn er omstandigheden in je leven die je graag wil veranderen? Jeugdtrauma’s, angstgevoelens, fysieke aandoeningen, financiële problemen, relatieproblemen, gevoel van leegte en doelloosheid, eetproblematiek, moeilijk grenzen stellen, boosheid, weinig zelfvertrouwen, ….
Is het tijd om patronen te doorbreken, oude overtuigingen achter te laten, vrij te zijn van angst, je gezonder en energieker te voelen, meer overvloed en geluk te manifesteren, positieve relaties te hebben……..? Dan is het tijd om EFT in je leven te brengen en jezelf te verbazen over de effectiviteit van deze bevrijdende techniek met blijvende resultaten.
Samen gaan we op weg en het mooie is dat je de techniek na verloop van tijd ook zelf leert toe te passen zodat je hier ook zelf mee aan de slag kan. Je ontdekt zo ook je eigen zelfhelend vermogen en de ervaring je eigen leven meer zelf in handen te nemen.

Matrix Reimprinting

Matrix Reimprinting is een diepgaande techniek. Ze is ontstaan vanuit EFT (Emotional Freedom Techniques), maar gaat een aantal stappen verder: je combineert de kracht en diepgang van EFT met Inner Child Work en de inzichten uit de epigenetica, quantumfysica en morfogenetische velden.
Het resultaat is een verrassend milde en unieke werkvorm die diepgaand traumawerk mogelijk maakt. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken, zelfs prenataal.
Deze techniek wordt steeds meer gebruikt voor het behandelen van trauma in de periode tussen conceptie en bevalling. Een periode waarin het mensje in wording goed beschermd lijkt, maar in de realiteit alles meemaakt wat er gebeurt bij mama en in haar directe omgeving (ontslag, echtscheiding, angsten, overval, oorlog, overlijden).
Dit is een relatief kwetsbare periode met een verhoogde kans op trauma en daaruit voortvloeiende beperkende overtuigingen. Een terrein met enorme mogelijkheden tot heling dmv Matrix Reimpinting

Praktisch

w

Kennismaking

Gratis kennismakings gesprek van
20 min via zoom

}

Duur

1.15 min 

Kostprijs

80 euro

Locatie

Ringlaan nr1, 2600 Berchem

Intakeformulier

Ik wil je graag verzoeken om voor aanvang van een sessie het intakeformulier in te vullen en deze aan mij te mailen.  Je kan het formulier hier downloaden.

Meer over de techniek - Tappen

Wanneer je je in een negatieve emotionele toestand bevindt, gaat er in je brein een alarmbelletje af. Je brein bereid je lichaam voor op de welbekende vecht-vluchtreactie. Dit activeert een stroom van adrenaline, je spieren spannen zich, je bloeddruk-hartslag en suikerspiegel gaan omhoog…Meestal wordt deze reactie geactiveerd door negatieve herinnering of gedachten die hun oorsprong vinden in een trauma of iets wat tijdens de kinderjaren is aangeleerd en dus meestal niet door een fysieke bedreiging. Ook in kleine situaties bereid je lichaam zich voor op deze vecht-of vluchtreactie. Met EFT kan je deze reactie op een efficiënte wijze een halt toeroepen en het brein en lichaam her-programmeren.
Als we naar ons brein kijken dan weten we dat de Amygdala ook wel de rookmelder van ons lichaam genoemd wordt. De amygdala geeft het brein het signaal om de vecht-vluchtreactie te activeren. Een vroegere negatieve ervaring kan de amygdala zodanig programmeren dat hij alarm slaat als iets vergelijkbaars in de toekomst gebeurt.

Met behulp van het tappen gaat de activiteit van de amygdala verminderen en dus het alarm uitzetten, waarbij de hersenpaden die door prikkeling geactiveerd zijn worden gedeactiveerd. Het tappen op de begin en eindpunten van de meridianen levert een kalmerende reactie van het lichaam op en de amygdala weet dat de kust veilig is. Dit doorbreekt de stress reactie in het lichaam.
Tappen stopt niet alleen de stressrespons, als je acupunten stimuleert terwijl je aan een lastige situatie denkt of erover spreekt, hertrain je ook de limbische respons.
Onze onverwerkte emoties, overtuigingen en trauma’s bepalen nog steeds ons leven, we moeten naar ze kijken, , toegeven dat ze er zijn en met ze aan de slag gaan als we ze kwijt willen raken.

Wat kan je ermee bereiken:

 • EFT bevrijdt je van angsten en fobieën
 • EFT bevrijdt je van traumatische ervaringen uit het verleden
 • EFT bevrijdt je van negatieve overtuigingen die je ongelukkig maken
 • EFT bevrijdt je van fysieke klachten als gevolg van negatief denken of onderliggende lagen

PLUS

 • EFT is gemakkelijk te leren
 • EFT geeft snel en blijvend resultaat
 • EFT werkt pijnloos
 • EFT heeft geen bijwerkingen
 • EFT is veilig toe te passen
 • EFT is succesvol
 • EFT kun je toepassen op oneindig veel problemen en klachten